Ribalta forlenger med Isachsen

Fjorårets Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, forlenger samarbeidet med Ribalta PR AS.

Sverre Isachsen innledet et samarbeid med Atle Gulbrandsen som sin PR-rådgiver i april 2010, og sesongen ble en kjempesuksess for 40-åringen fra Hokksund: Ford-føreren vant Europamesterskapet i rallycross i suveren stil for andre år på rad, han ble Norgesmester, uofisiell Nordisk Mester og han vant en runde i det amerikanske rallycrossmesterskapet. I tillegg ble han den første norske bilsportsutøveren i gigantiske X-Games, og han toppet sesongen med å bli kåret til Årets Bilsportsutøver – den høyeste utmerkelsen i norsk bilsport.

PR-messig ble 2010-sesongen også en stor suksess. Sverre Isachsen var i følge NTB den nest mest omtalte motorsportsutøveren i Norge etter Petter Solberg, og hadde i følge tall fra medieovervåkningsselskapet Retriever Norge AS redaksjonell omtale i 2010 med en annonseverdi på langt over 25 millioner kroner.

Dette tallet representerer hva det i snitt ville ha kostet å annonsere på den redaksjonelle plassen som Sverre Isachsen fikk i fjor. Ifølge Retriever kan en gange positivt ladede artikler med tre for å speile en mer reell PR-verdi. En del av artiklene om Sverre Isachsen er så omfattende at de kan karakteriseres som positive, så det er rimelig å anta at annonseverdien i realiteten ligger langt høyere enn 25 millioner. Verdt å merke seg er også at NRKs halvtimes lange sendinger fra hver EM-runde, samt en del spesialmedia, ikke er med på denne oversikten. Så tallet kunne faktisk vært enda høyere.

-Det å investere i en ordentlig PR-tjeneste er den desidert beste investeringen jeg har gjort i min motorsportskarriere, ved siden av bruke penger på selve løpsbilen. Motorsport er den mest kostnadskrevende idretten av dem alle, og vi er avhengig av å synes for å være attraktive for sponsorene våre. Mediedekningen vi fikk i 2010 var fenomenal, og sponsorene var veldig fornøyde. Med det PR-opplegget vi har nå åpner vi også helt andre samarbeidsmuligheter med enda større sponsorer også, sier Sverre Isachsen som julaften ble kåret til Norges 74. største idrettsutøver av VG.

I 2011 satser Sverre Isachsen på å ta sin tredje strake EM-tittel i rallycross.

-Vi er stolte av å kunne fortsette samarbeidet med Isachsen Motorsport. Det er takknemmelig å jobbe for en utøver med så suverene resultater som Sverre. Dessuten er han en fargeklatt som jeg tror kan ble enda mer profilert i årene som kommer, sier Atle Gulbrandsen hos Ribalta PR AS.