Koronanytt

Første halvår av 2020 er over, og det har vært et spesielt halvår på grunn av koronaviruset.

De første månedene av 2020 startet strålende for Ribalta PR AS. Vi jobbet som vanlig for våre faste kunder som Norges Bilsportforbund, St1 Norge AS (Shell), Continental og Viasat.

Den 12. mars 2020 er imidlertid en dato mange vil huske, for da endret mye seg – også for Ribalta. Norge og en rekke andre land stengte nærmest ned over natta på grunn av koronaviruset Covid-19, og i Norge førte dette til den høyeste arbeidsledigheten siden den andre verdenskrig.

For meg var det mest dramatiske at Formel 1-løpet i Australia ble avlyst tre timer før den første treningen skulle starte, og i dagene etterpå ble årets ti første løp enten utsatt eller avlyst. For meg er dette en stor del av inntekten mellom mars og november.

Noen uker etterpå ble det også klart at alle ansatte i Norges Bilsportforbund ble permittert 50%, og konsuleneter som meg måtte også kutte ned på arbeidet. I tillegg mistet vi noen oppdrag for andre kunder, og jeg så ikke noe annet valg enn å permittere meg selv 50%.

Det å logge seg inn på NAV sine sider for å søke om dagpenger var en spesiell opplevelse, som jeg aldri trodde jeg kom til å måtte gjøre.

Det nyttet imidlertid ikke å ligge på latsiden, så mine kollegaer og jeg forsøkte å være kreative. Vi startet en podkast, som ganske raskt ble til et ukentlig TV-program på V Sport og Viaplay under navnet Viaplay Motor Pod. Vi fikk også til noen nye oppdrag for andre kunder, noe som har gjort at det økonomiske tapet ikke har vært altfor stort.

Og nå i juli starter også F1-sesongen opp, selv om det er for tomme tribuner og med usikkerhet rundt hvor mange løp som blir kjørt.

Alt i alt har Ribalta klart seg ganske bra gjennom denne våren, og jeg håper at vi nærmer oss normal drift igjen til høsten. Men det økonomiske resultatet blir naturlig nok ikke noe å skryte av i 2020.

I vår planla jeg også en fusjon med holdingselskapet Atle Gulbrandsen AS og Ribalta PR AS, og vi rakk å begynne å prosessen og har blant annet byttet navn på Atle Gulbrandsen AS til Ribalta PR AS, slik at det er to selskaper som heter Ribalta akkurat nå. Men etter å ha tenkt nøyere gjennom saken ble det bestemt å reversere prosessen, da det kan være noen fordeler med å fortsatt ha et holdingselskap, så da fortsetter vi som før – og snart heter holdingselskapet Atle Gulbrandsen AS igjen – og datterselskapet heter Ribalta PR AS som det alltid har gjort.

Men en ny adresse har det blitt, og nå holder Ribalta PR AS til i Bregneveien 44B, 0855 Oslo.

Oslo 29.06.20

Atle Gulbrandsen